expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

недеља, 19. јануар 2014.

*Вежбе за правилно држање тела



  Rešite se ukočenosti jednostavnim vežbicama, ali pre svega obratite pažnju na način vašeg hoda i držanja tela. 

Razgibajte nožne prste 
Mičite prstima milimetar po milimetar, prst po prst. U početku je to najjednostavnije u pesku, a zatim to činite u svim situacijama: u krevetu, u cipelama dok hodate ili sedite. Odlično je za vensku cirkulaciju i kao jutarnja vežba odmah posle buđenja. 

Ispravite vrat 
Vežbajte hodanje s knjigom na glavi. Sigurno vam je poznat ovaj stari trik, ali korist od njega je dvostruka: jačate vratne mišiće i uspostavljate bolju ravnotežu. 

Ispružite stopala 
Dok hodate, podižite petu zadnje noge što kasnije. Rezultat: noge se istežu celom dužinom, izdužuju se listovi, ali i mišići bedara i zadnjice. 

Napred - nazad 
Hodajte napred po ravnoj crti, a zatim pokušajte da ostanete na crti hodajući u nazad. Menjajte smer: napred, nazad... Nastojte da se držite crte ne okrećući jednu stranu tela prema nazad(rame se odmah povisuje). Rezultat: malo-pomalo poboljšavate orijentaciju i lakše se krećete. 

Odmorite leđa 
Podižete li dok hodate ramena prema vratu? Ako da, dovoljno je da opustite mišiće gornjeg dela leđa. Hodajući možete da vežbate tako da mišiće opuštate pri izdisaju. Rezultate ćete osetiti odmah. Napetost u leđima popušta, a vrat vam je manje ukrućen. Gornji deo tela jednostavno se kreće gipkije. 

Rad gležnjeva 
Stanite čvrsto na ravnu podlogu: noge su pripijene, stopala paralelna, glava uspravljena. Podižite polako nogu ne mičući stopalom ni prstima. Spustite je polako. Rezultat: brzo ćete uspostaviti ravnotežu, ne posrćući napred, nazad ili u stranu. Ova mala vežba odlična je za cirkulaciju. Izvodite li je sporo, u pokretu je čitava muskulatura vašeg tela, savetuje nas Ordinacija.




Нема коментара:

Постави коментар

КАДА СВРАТИТЕ НА БЛОГ, ЛЕПО БИ БИЛО И ДА НАПИШЕТЕ НЕКИ КОМЕНТАР